“mandlig kropssprog når man står”

Mænd kan godt lide, når kvinder tager initiativ til at bryde isen, så gør det! Det viser, du har selvtillid, og at du har valgt netop ham at snakke med, hvilket for ham er et stort kompliment. Start samtalen med en bemærkning om omgivelserne, eller giv ham et kompliment, som kan føre til yderligere samtale, for eksempel: “Sej t-shirt, hvor har du fundet den?”

Flowet kan være rytmefast eller indeholde rytmiske forskydninger, og det er essentielt for udtrykket i rap, men også i andre former for lyd og litteratur og oplæsning i det hele taget. Litteraturforskeren Jakob Schweppenhäuser taler ligefrem om, at der er lyrik for øjet og lyrik for øret. Rap er i meget høj grad lyrik for øret og tæt forbundet med musik og performance. Hør her flow og lydlige forskydninger af betydninger hos Malk de Koijn:

Hvis han kan lide, hvad han ser, åbner han munden en lille smule, første gang jeres øjne mødes. I det hele taget bliver hans ansigt mere åbent: Hans øjne bliver lidt større end normalt, øjenbrynene svæver, og næseborene vibrerer en smule.

Enkelte psykoterapeuter går også ind for denne individualpsykologiske opfattelse, der imidlertid afvises af moderne kommunikationsteoretikere, for hvem kommunikation er en dynamisk proces, der foregår mellem to eller flere individer.

At holde øjenkontakten, mens man drikker, er næsten ulideligt pornografisk for underbevidstheden. Gør en mand det, udstråler han selvsikkerhed og sex. Bliver hans pupiller oven i købet større under jeres samtale, er det også et fysisk tegn på interesse. En tommerfingerregel lyder, at holder man øjenkontakten i 90% eller mere af tiden, er der risiko for at fremstå ”seksuelt interesseret.”

Tommelfingerens betydning i mange håndbevægelser repræsenterer karakterstyrke og ego. Hvis en mand har hænderne i lommerne med tommelfingeren udenpå, er han muligvis tiltrukket af dig som kvinde, og derfor gerne vil gøre indtryk på dig.

Vi sige, at det verbale ikke kan stå alene i en bredere forståelse af kommunikation. Når mennesket kommunikerer, så sker det ikke kun verbalt. Andre kommunikationsniveauer, der løber parallelt med ordene, der siges, er som følgende:

Det ER heller ikke altid, du KAN nå at svare – nogle gange bliver selv de mest rapkæftede af os simpelthen så paffe over det, der sker, at vi ikke når at svare igen eller reagere…før flere timer senere… eller når vi skal falde i søvn – så er vi ovre i, at jeg – som et lille humoristisk plaster på såret – kan anbefale dig at læse “Mit liv som mundlam” af Maise Njor!

Jeg har det sådan, at kigger min mand, jamen så gør jeg det da også selv! Istedet for at blive jaloux, så er jeg den type, jamen at så gælder det samme spilleregler jo i bunden også for mig. Jeg er dog helt bestemt enig i at der er forskel på måden man kigger, og tankerne, som ligger bag. Jeg kunne fx aldrig drømme om at kigge seksuelt på et andet menneske, som i længe = glo/stirre og lade tankerne få frit spænd. Jeg betegner det på linje med utroskab, at glo, fx også nøgenbilleder, mens partneren er tilstede. Det er dybt respektløst i min verden! Dog synes jeg ikke der er noget i vejen for at tænke, hun/han er da smuk, ser ud osv. Det er overstået i løbet af et kort sekund, og man elsker ikke sin partner mindre af den grund. Synes dog også i dagens Danmark man ofte netop hører den der med at mænd ikke kan gøre for det. Det er deres ur-instinkt og hvad ved jeg af dårlige undskyldninger, nej man har netop et ansvar som Maj er inde på, og for mig at se så handler det om at have fælles spilleregler i sit parforhold. Nogle går jo fx i swinger-klub og ser deres partner have sex med andre. Det er personligt ikke noget jeg er til, men det viser lidt om hvor meget fælles spilleregler faktisk kan forebygge jalousi. På samme måde burde man reelt “aftale” om man så må sige, om hvor vidt man må kigge, hvordan man må kigge osv. Selvom det jo i sig selv kan lyde temmelig åndvagt, så er åbenhed og ærlighed jo alfa omega som jeg ser det, selvfølgelig med respekt for sin partners behov og grænser

Især på arbejdsmarkedet, men også i personlige forhold, kan kropssproget betyde knald eller fald, før en person overhovedet får en chance for at åbne munden, eller det kan ødelægge et ellers velgennemtænkt svar.

Se på en diskussion mellem politikere, kontrollen er der måske – også hvis der er en, der bliver vred – men en lille muskel ved munden dirrer, eller en åre svulmer op i panden, som bliver rød. Det gør kinderne i øvrigt også hos kvinder, hvis de bliver generte eller vrede, mens det oftere er ørerne, som bliver røde hos mænd.

Det er også vigtigt at gå fordomsfrit ind i kommunikationssituationen, hvor vi er nærværende og registrerer det budskab, som den andens kropssprog fortæller os. En fordomsfri tilgang gør det nemmere at bruge vores sanser til at observere og analysere, hvordan den anden fremtræder i den konkrete situation.  

Nu er han nået til det stadie, hvor han forsøger at fange din opmærksomhed. Hvis han er genert, nøjes han måske med at rette lidt på slipset og bede til Gud om, at du ser det. Men ellers kan han finde på de mærkeligste ting: Han fortæller åndssvage vittigheder, griner alt for højt, kommer op at slås eller står på hænder. Det lille pus vil gøre hvad som helst for, at du skal lægge mærke til ham.

Normalt måle positive kropssprog er ikke svært. Uanset om du er glad, ophidset eller jublende, vil du være smilende lyst, og bruge animerede bevægelser. Der er nogle følelser selv om, at der ikke er så levende indlysende, men er til stede alligevel, der kan hjælpe os med at forstå positive følelser såsom renter, tillid og accept.

P.S. Gert Selmer – jeg – der i iøvrigt er et åndeligt barn af 68 – kan sagtens følge din 68’er allergi. Det var da en et segment, der i den grad fik lov til at sætte sin selvfede dagsorden i en del af medielandskabet overbevist om at have fundet de vises sten.

Det handler om DIT personlige kropssprog. Uanset hvem du er, har du vaner og bevægelsesmønstre i din krop. Du får mulighed for at blive bevidst om dit eget kropssprog og den relation du ofte har med andre mennesker. Desuden får du en pakke af øvelser der er skræddersyet til dig og som passer med det som du gerne vil lægge vægt på i din personlige udvikling.

Har du også undret dig over, hvorfor en mand, der læser avis, ikke kan høre, når man beder ham gå ned med skraldet? Og hvorfor kvinder altid vil tale alting rigtig godt igennem? Og hvorfor mænd kommer med løsningsforslag, men hader at få gode råd? Ja, så er du langt fra den eneste og kan finde mange af svarene i denne humoristiske guide til det gode, men svære samliv.

Mens ord kan være ærlige eller falske, er vores fagter, ansigtsudtryk, håndbevægelser og andre nonverbale tegn meget mere underbevidste – og derfor kan de også være en meget bedre måleenhed for en persons virkelige intentioner.

”For at et levende væsen kan deltage i et socialt system eller socialt fællesskab, er det helt afgørende, at vedkommende har kendskab til aktuelle kommunikative systemer og færdigheder, og kan deltage i kommunikations-handlinger med andre medlemmer af systemet”

Når den, der lyver, blinker, er øjnene ofte lukkede længere end hos personer, der ikke lyver. Det konstaterede den britiske Desmond Morries efter af have studeret menneskers adfærd ved politiforhør, og han mener, det er et ubevidst forsøg på at lukke omverden ude.

Det svarer på en måde til at sige, at vi som mennesker er skabt til at spise, al det vi finder i naturen, og derfor skal vi bare spise alt, ja, vi kan slet ikke lade være med at spise alt det, vi kan komme i nærheden af.