“manlig kroppsspråk gnidning mage”

Vet du vad… Det här är mitt lilla helvete. Mitt andningshål. Mitt ställe att få ur mig saker, mitt ställe där jag skriver för min egen skull. Det jag behöver skriva, det skriver jag. Tyck vad du vill men säg för i helsike inte till mig vad jag ska fylla mitt lilla helvete med.

Ett tecken på kärlek behöver inte vara ett konkret objekt. Du kan visa att du bryr dig genom att ge gåvan av erfarenhet. Har hon alltid velat ta ett yogapass? Överraska henne med en gåva pass på en lokal yogastudio. Kanske har han alltid velat lära sig att rulla sin egen sushi eller göra sin egen pasta. Ett förbetalt inträde i en matlagning klass på en lokal gourmet market eller matlagning skolan gör en utmärkt gåva– och ännu bättre när det är för två. Vänd ner en annan fredag kväll med ingenting att göra med din kompis utom kanal surf och beställa pizza? Överraska henne med förbetalda biljetter till en premiär för en film hon är döende för att se. Har biljetter till lek, rockkonsert eller idrottsevenemang denna morgon levereras till hans kontor. Små gester kärlekens roll mycket mer när de visar tanke och möda– och när du bevisa att du lyssnar till din älskade ‘s önskemål.

H: Hej! en förskola genomförde en egen ”studie” på barn som var ca 3-5 år (läst för längesedan tyvärr ingen källa). I ”studien” uppmuntrades pojkar att leka typiskt ”flickigt” och vice versa. Efter en/två månader sågs en tydlig förändring, ex. flickorna lekte krig med pinnar och pojkarna tenderade att agera mer ”flickigt”. Vad säger ni om detta, framför allt med tanke på att en förändring sågs efter en så kort tid? Utvecklas/förstärks eventuella biologiska skillnader främst i puberteten?

Detta är ett vanligt kroppsspråk tecken på attraktion hos män som har en stark känsla av ego och är stolta över sina kroppar och sitt fysiska utseende. De vill använda sin kropp som en tillgång för att visa sin maskulinitet och styrka.

• Skär kompletterande band minst tre gånger längden på stjälkarna. Sätt ena änden i topp blommig bandet eller gummiband. Linda ner stjälkarna i en spiral. När menyfliksområdet är längst ner på stammen, Linda en annan spiral tillbaka upp. Sätt in den lösa änden i blommiga bandet eller gummiband. Detta kan hållas på plats genom att infoga rak stift eller blommig stift i menyfliksområdet och stjälkar.

En man raggar på en kvinna som inte är intresserad och hon visar det, men trots det hänger mannen kvar, som om han inte förstått kvinnans signaler. Kvinnor som har befunnit sig i liknande situationer har då kanske ställt sig frågan: ”Vad krävs det egentligen för att han ska förstå att jag inte är intresserad av honom?”.

Rent stereotypt så blir tjejer “flickigare” och pojkar “manligare” i närheten av varandra när de är intresserade. Hon talar med lite ljusare röst, gör sig lite kortare men samtidigt kvinnligt sårbar, kråmar sig lite, fnittrar oftare… Han bröstar upp sig, talar med mera basröst, står och sitter bredbent och försöker som sagt visa upp sin styrka genom att tex sparka till en sten så långt han kan eller låtsasslå kompisen. Mera stenålder eller parodi i tecknad film och mindre modern jämlikhet, alltså.

En av mina lärare berättade att hon under en konferens hade provat att sitta helt stilla och tyst när hon lyssnade på sina manliga kolleger – inte nicka instämmande eller “humma” instämmande och uppmuntrande (göra som många män gör helt enkelt) – och efter en kort stund reagerade en av de manliga kollegorna som för tillfället pratade och blev störd av att hennes lyssningsstil: “MEN FÖRSTÅR DU INTE VAD JAG SÄGER KATRIN?!”

– Vi letar efter en stark ledare. En stark ledare är, paradoxalt nog, kanske inte den bästa i ett politiskt samarbete, menar Fexeus. Personer som är bra på att samarbeta och lyssnar på andra kanske lämpar sig bättre i det politiska arbetet, men vi röstar hellre på den starka ledaren.

Du får inte vara alltför öppen om din inställning. Även om du försöker använda ditt kroppsspråk för att locka en man, bör du göra det på ett sätt som inte andra gissa det. Du bör inte låta alla i rummet att förstå dina motiv.

Kroppsspråket gör skillnad! Jag är en av få lyckligt lottade kvinnor som inte fått “ett kvinnligt kroppsspråk” med modersmjölken utan jag har alltid rört mig på ett sätt som utstrålar självsäkerhet och touch me and you’re dead.