“manlig kroppsspråk mun”

I en undersökning från University of California, Berkeley i USA 2016 fann en forskargrupp att människor på speed-dating kategoriskt föredrog att gå på en ny date med en partner som hade använt kroppen aktivt när de pratade.

Elisabeth: Angående manligt/kvinnligt och autism – jag har hört att oxytocinspray kan förbättra förmågan att tolka andras känslor för de personer som brukar ha svårt för detta. Är oxytocinnivån naturligt högre hos kvinnor?

Bedöma hur nära till du han står. Om han står närmare än de flesta människor gör, då är han förmodligen attraherad av dig. Ett bra sätt att kontrollera detta är att ta ett halvt steg eller så närmare honom. Om han kliver bakåt, då han förmodligen inte är attraherad av dig. Om du låter han till sin plats, men kan då han vara attraherad av dig.

Säger att man ska bemöta alla människor med respekt och se alla som unika. Att inte generalisera utan tar sig tiden för varje enskild person. Man lägger sina egna tolkningar åt sidan. Man accepterar varandras olikheter och känslor.

Samtidigt som det är fruktansvärt att så många är drabbade är det på något sätt skönt att veta att många människor känner precis likadant. För ibland undrar jag verkligen om det är bara jag som är klen och borde rycka upp mig.

Om en man kort, av misstag eller avsiktligt, rör dig på ett sätt som är icke-invasiv eller icke-störande så ger han dig en allvarlig flirt signal. Ett par vanliga exempel på detta är oavsiktligt borsta möter dig när han går av eller försiktigt klappa din hand medan du är upptagen i samtal. Om en kvinna visar synliga ogillande av åtgärden rörande, vet mest förnuftiga män för att stoppa.

En sådan ledtråd är om talaren uppenbarligen får tänka till ordentligt när den berättar något. En talare som gång på gång behöver anstränga sig på detta sätt är ofta en lögnare. En sådan person kan avslöjas genom att noga lyssna på berättelsen.

Fundera för dig själv också; varför du vill underlätta/stötta kollegan. Är det verkligen av äkta omtanke? Eller känner du att det förväntas av dig? Är det verkligen ett problem för kollegan, det som du upplever problematiskt?

Alltså jag förstår inte riktigt grejen. Tycker inte om när folk tar mer plats än de oavsett om det är i diskussioner eller rent kroppsligt. Jag menar; skit samma vad som räknas som manligt eller kvinnligt eller någonting annat för den delen – använd sunt förnuft istället och ifrågasätt huruvida du tycker att ett visst uppförande eller beteende är okej.

Putsar är ett annat vanligt icke-verbala tecken på attraktion. Om en man gillar dig, vill han visas sitt bästa, fysiskt. Leta efter tecken att han grooming själv för dig, till exempel utjämning ner håret. Ett annat kontrollampa tecken kunde klappa ner sina kläder och kvällen ut veck i dem.

Andreas: Med alla de betydande mätbara skillnaderna som verkade vara biologiska i programmet. Ger inte det ett underlag för att det är svårt att nå ”absolut jämställdhet” som vissa eftersträvar, dvs att hälften är kvinnor på tekniska universitetens utbildningar exempelvis. Borde man inte omvärdera det synsättet på vad jämställdhet är och räkna med våra olikheter?

När man skakar handen med någon kan man ibland få reda på vilken personlighet den andra människan har. Skulle handslaget vara slappt och kraftlöst skulle det betyda att personen har en undergiven personlighet. Skulle handslaget däremot vara fast skulle det signalera att personen är bestämd. Träffar du på en person som har knutna nävar så är det bäst att hålla sig undan då det betyder aggressivitet. En sak som man kan stöta på överallt är att människor ofta när de är nervösa håller på att plocka med kläderna, ta bort hårstrån eller trådar. Detta är för att man vill koncentrera sig på andra saker. Vill man uttrycka makt och säkerhet så ska man greppa händerna bakom ryggen vilket också gör att man får en rak hållning.

Jag tycker det är så stressande att inte veta att jag någon gång när bestämt träff med online-vänner faktiskt frågat innan. Vill du ha kram eller bara handskakning när vi ses? Så vet, slipper stressen med det.

Man blir sakta krossad emotionellt av samhället om man har dom här dragen. Känner att många inte är medvetna om dessa dragen, och vilken gåva det kan vara om man börjar förstå vad det är. Själv blev jag väldigt utbrännd pga att jag inte accepterade mig själv och hur jag verkligen kände inombords. Jag är en ärke-HSP-person, och jag älskar det nu när jag börjat forma en miljö som accepterar detta. Tyvärr får man raka bort 99% av sitt sociala bagage, som aldrig kommer respektera detta.

Sven-Marcus: Har forskarna använt samma art av apor när man har studerat apors användade av leksaker för mänskliga barn? Eller har man studerat grupper från olika arter? Det är ju t. ex. känt att schimpanser och dvärgschimpanser har olika beteende; bl. a. är schimpanser våldsammare, medan dvärgschimpanser är mer sexuella (så vitt jag vet).

Läs mer på en webbsajt inriktad till del på fakta om kroppen. Just det! Vurmar du för ämnesområdet kloning, cannabis, acne, blyförgiftning, kroppsspråk, eller viktminskning? Här finns näring för dig. Icke att förglömma. Information om temat cancer utgör icke minst en rubrik som tas upp. Näring för tanken. Webbplatsen ger dokumentationsunderlag för det av relevans i vad det avser smärta. Du kan här förkovra dig i ämnet hypnos. Bra eller hur?

Om hon är attraherad av dig, kommer hennes elever vidgas när hon tittar på dig. När en kvinna är lockade med en man kommer hon rodna som hon ler och skrattar. Hon kommer också vända håret eller vrida den med fingrarna. Och hennes kroppsspråk kommunicerar hon är öppen för din inställning av mot dig med henne fällt på sina sidor bibehållen ögonkontakt.

Att skriva är en viktig ventil för mig. Har förlorat andra sätt att uttrycka mig på och därför blir skrivandet extra viktigt. Att det jag skriver också kan ge något till andra det är smått… underbart? härligt? nej, jag finner inte rätt ord. Men det känns väldigt bra iallafall!

Bara för att en kille är lite tyst eller blyg betyder inte nödvändigtvis att han inte är i dig eller inte vill göra ett drag. Kanske han har inte mycket dating erfarenhet, kanske han bara fick ut av en rörig break-up och är lite skygg eller han kanske har bara en blyg person. Oroa dig inte—de flesta killar så småningom kommer att öppna upp och göra ett drag om du ger dem den tid och hjälp göra situationen mer bekväm för er båda.

Intersexualism. Ett samlingsbegrepp för en mängd medicinska tillstånd, där en person föds med ett könsorgan som inte går att definiera som varken helt kvinnligt eller manligt. Har inget med sexuell läggning att göra.