“manliga kroppsspråk när kärlek”

Robert: jag är född tvilling och gjort ett könsbyte/korrigering och uppväxt på 60 och 70 talet. Mina mor gav oss både bilar och dockor. Jag lekte alltid med bilarna och min syster med dockorna. Jag är duktig i matte och dålig på att läsa, medan min syster är bra på språk. Jag vill säga att det finns skillnad innan födseln.

– Om en ledare är sig själv tror jag inte att han eller hon behöver bekymra sig så mycket om kroppsspråket. Kruxet är att om du tränar in ett visst beteende kan andra uppfatta det som onaturligt. Förställer du dig kommer jag som mottagare att upptäckta att något inte stämmer. Magkänslan säger att jag inte vet var jag har dig när du säger en sak och ditt kroppsspråk visar något annat.

alternativ använder barn barnet behöver beroende beteende betraktas biologi biologiska blivit bäst bättre bög datorspel dåliga egenskaper empati exempel faktiskt faktum familjen feminismen feministiska film flesta flickor fotboll framgångsrik fysisk fått förstås genus genussystemet genusvetenskapen grupp gråta gång går handlar helst helt heterosexuella hjärnan hjärnor homofobi homosexualitet hormoner håller idag ideal idén identitet istället James Bond jobb jobbet jämlik jämställdhet killar knulla kommer koppling kräver kulturellt kapital kvinnan kvinnors känslor kön könsskillnader lever lika livet långt låter machon mamma mannen mansideal mansidealet mansjourer maskulinitet myter män och kvinnor männen människans människor nollning normerna omanligt pappaledig pappan pappaskapet pappor patriarkatet pojkar politiska pratar precis princip privilegier problem procent queera relationer riktiga män roll saker samhälle samhället samtidigt sexism sexualitet sexuella själva skillnaderna sociala spelar stark stereotyp testosteron tittar tjejer Totalmannen traditionella tycker tävla utmanar utsatthet varandra verkar vetenskapliga viktigt visar vuxna våld våldet våldtäkt våra världens centrum X-kromosom åtminstone

Hemskt att man skall känna tacksamhet för att någon annan upplever samma helvete som man själv gör�� men i detta så är det skönt att få läsa och ta del av andras erfarenheter! Detta som du skriver är så klockrent mina egna tankar och känslor. Precis på pricken. Vill göra så mycket men orkar inte, får inget gjort utan blir sittandes eller liggandes flera timmar, livet känns allt som oftast meningslöst när man är alldeles ensam hemma på dagarna när min familj är iväg i skolan och på jobb. När de sedan kommer hem så skall man försöka vara som vanligt för att inte dra ner dem i sin egen depression.

Utgå från att det du säger är intressant och att andra vill höra på dig, att du är en person av högt värde, då det kommer påverka dig så att du beter dig som en intressant och attraktiv person och då också BLIR det. Om du har den motsatta inställningen så kommer du också förmedla precis det och andra kommer att se dig ditt budskap som ointressant. Tänk dig när du pratar om något du verkligen är bra på och vet att folk vill höra, då lyssnar också folk – mycket på grund av att du har inställningen att det du säger faktiskt är intressant. Försök att tillämpa det i alla situationer – din röst är värdefull.

You can add location information to your Tweets, such as your city or precise location, from the web and via third-party applications. You always have the option to delete your Tweet location history. Learn more

En studie har nu tittat på var problemet kan ligga och har kommit fram till att män i större utsträckning än kvinnor misstolkar tecken på sexuellt intresse från kvinnor. Det beror på att de istället för att fokusera på emotionella signaler fokuserar på hur attraktiva de själva anser att kvinnan är. Dessutom överskattade männen kvinnans intresse ju attraktivare de ansåg henne, skriver Medical Daily. Det kan dock finnas en lösning enligt forskarna.

Vad du skriver är väldigt intressant. Jag studerar till lärare och under varje praktikperiod som jag har haft har mina handledare kommenterat i positiv mening att jag har en naturlig pondus. Jag tror att det beror mycket just på mitt kroppsspråk. Jag är uppfostrad i en relativ könsneutral familj där man uppmuntrats att ta plats och är värd att lyssnas på. Jag går och står ganska bredbent och rakryggat, sitter gärna bredbent också. Om man går in i ett rum med självförtroende, genom att visa sin fulla längd och bredd och inte kryper ihop, sänker blicken osv. så tror jag att man får ett helt annat bemötande. Folk kommer automatsikt lyssna mer och ta dig på större allvar…

Men mina stora lärdomar handlar om acceptans. Att acceptera sin dumhet. Att acceptera att man är lika mycket värd utan att prestera. Och tacksamhet. Att vara tacksam när man kommer upp ur sängen. Att vara tacksam när kompisarna ringer för att höra vad jag tycker om en sak – trots min bristfällig hjärna som knappt finner orden, så finns det visst fortfarande intelligens som jag kan dela med mig…

Ingen fara, tack för svaret! Verkligen intressant, jag har förstått att det måste vara en emotionell och jobbig känsla, men det är intressant att höra exempel som man kan relatera till, som du beskrev känslan i bröstet och att “se en partner med någon annan”. Önskar dig allt gott!

– Det kan låta osunt, men vi styr och påverkar varandra hela tiden. All kommunikation mellan oss är försök till påverkan; att du ska tycka något eller förstå något. Så då kan man väl lika bra se till att påverka på ett bra sätt.

Huvudrörelserna syftar till att understryka vad talaren känner. Den här typen av kroppsspråk är enligt forskarna så vanligt att de flesta kan avslöja talarens känslor enbart genom att studera huvudrörelserna. Lyssnaren behöver inte höra vad som sägs eller sjungs. Den behöver heller inte se några ansiktsuttryck.

Det har självklart en orsak i att kvinnan utifrån en evolutionär aspekt såg mer långsiktigt på en sexuell relation, genom fortplantningssystemet. En man ska försöka sprida sin säd så mycket som det går, medan en kvinnan söker någon att få barn med och som kan försörja dem. Förr i tiden gav man rådet till unga kvinnor att titta att det putar ut både där fram och bak – med detta ville de säkerställa att mannen både kunde avla barn men även försörja dem (puta ut fram = bra penis(!) puta ut i bak = plånboken).